Waarom een routeplan en bewegwijzering?

Langs de wegen hier in Nederland staan behoorlijk veel borden die je de weg wijzen naar een plaats, bedrijventerrein of toeristische plekken. Deze borden zijn er in alle soorten en maten, er zijn informtieborden, presentatieborden, naamborden en natuurlijk bewegwijzeringsborden. Een fleurig en vrolijk ontworpen routeplan en bewegwijzering ziet er wel leuk uit, maar is het ook functioneel? Zorg voor een duidelijke toegankelijkheid en bewegwijzering rondom en in locaties, daar hebben mensen meer aan. In elke situatie moeten bezoekers snel op de juiste locatie kunnen komen en vertrouwd raken met de omgeving. Een goed routeplan draagt bij aan een veilig en vertrouwd gevoel in gebouwen en op terreinen. De borden met je boodschap of route moeten dus goed herkenbaar en leesbaar zijn. Gebruik daarom ook altijd de huisstijl als basis, hierdoor krijgen bezoekers direct een goede indruk van je bedrijf. Visuele aspecten zet je vooral functioneel in.

routeplan bewegwijzering

Beste plaats voor een routeplan of wegwijzer

De locatie waar je je routeplan of bewegwijzering borden precies plaatst, is van groot belang voor de functionaliteit. Borden en aanwijzers moete zichtbaar zijn. Het moet niet zo zijn dat mensen moeten zoeken naar routeinformatie. Verplaats je in de bezoeker en bedenk goed waar je borden en aanwijzers plaatst. Contrast, kleur en de grootte van de teksten en symbolen zijn belangrijk. Bewegwijzering moet opvallen, zichtbaar en herkenbaar zijn. De informatie op de borden moet duidelijk en begrijpelijk zijn voor bezoekers. Het wordt vaak onderschat hoeveel factoren er eigenlijk een rol spelen bij het plaatsen van routeplan of bewegwijzering borden.

Houd bij het gebruik van meterialen rekening met duurzaamheid en budget! Bij een tijdelijk routeplan of bewegwijzering kies je voor andere materialen dan wanneer een bewegwijzering een aantal jaar blijft hangen. Soms kies je voor een flexibele oplossing. Bijvoorbeeld wanneer je een bord maakt voor een bedrijfsverzamelgebouw. Door het verloop in bedrijven is het handig dat een bord gemakkelijk aan te passen is.

Bij het bevestigen van borden en palen houd je rekening met de omgeving. Zorg ervoor dat het ontwerp en materiaal past bij de omgeving en de locatie. Kies bijvoorbeeld voor natuurlijke materialen in een natuurlijke omgeving. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wil je advies of hulp bij het maken van een routeplan of bewegwijzering? Wij bieden ondersteuning bij het bedenken, maken en plaatsen van (flexibele) routeoplossingen.

Bewegwijzering nodig? Wij kunnen deze maken!