Hoe zorgt SEO ervoor dat ik op nummer één in Google kom?

Google is de meest gebruikte zoekmachine in de hele wereld. De meeste internetebruikers gebruiken Google om iets op te zoeken. Daarom is het als bedrijf erg belangrijk om hoog in de zoekresultaten bij Google te komen. Hoe hoger je staat in de zoekresultaten bij Google, hoe sneller en vaker je wordt gevonden door (potentiële) klanten. Door hoog in Google te komen, is een goede SEO van essentieel belang. SEO staat voor Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie). Mensen zoeken altijd met zoekwoorden, en door een goede SEO te hebben kom je hoger in de zoekresultaten terecht. Belangrijke SEO factoren zijn onder andere; linkbuilding, content optimalisatie, social media en techniek. Je kunt dit zelf doen maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het door specialisten te laten doen.

Hoger in Google Zoekmachineoptimalisatie Zoekmachinemarketing

Wat is SEA en hoe werkt het?

Een ander begrip wat van belang is; SEA. Dit staat voor Search Engine Advertisement, oftewel zoekmachine adverteren. Hierbij maak je betaald reclame voor je diensten of producten in zoekmachines. Je kan hierdoor beter gevonden worden op woorden die belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Door een goede SEA vergroot je dus de vindbaarheid omdat je dus hoger komt te staan bij de zoekresultaten in Google. Ook geeft Google websites die responsive zijn voorrang. Als je bij Google een advertentie koopt, komt deze boven of rechts naast de zoekresultaten te staan.

SEA kun je natuurlijk ook zelf doen met verschillende, makkelijke tools zoals Google Keyword Tool of Google Insights for Search. Google Adwords is ook een handige tool die je kunt gebruiken, deze werkt met een pay-per-click systeem. Dit houdt in dat voor elke keer dat een bezoeker op je advertentie klikt, je een bepaald vast bedrag betaald. Dit bedrag hangt af van de populariteit van een zoekwoord of je website. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om je SEA niet zelf te doen maar om het door specialisten te laten doen.

Beter vindbaar worden in Google?