Een reclamebord op jouw pand is jouw visitekaartje!

Reclameborden en banners voor of aan jouw bedrijfspand zijn een visitekaartje, ze geven bezoekers een belangrijke eerste indruk over jouw bedrijf. Het is van belang dat de uitstraling van het pand aansluit bij het bedrijf. Zeg nou zelf, een schoonmaakbedrijf in een vervallen en smerig pand geeft niet echt een wenslijk beeld van de kwaliteit dit het bedrijf mogelijk wél levert. Een mooi verlicht bord of doek is een investering waar je jarenlang plezier van hebt. Beslis daarom niet overhaast en onderhoud de producten goed.

reclamebord

Reclame maken op drukke plaatsen

Veel bedrijven maken reclame bij evenementen en drukbezochte plaatsen. Dit kan gedaan worden vanuit een sponsoring of partnership maar ook gewoon om het bedrijf zichtbaar te maken. Reclame maken met een spandoek, banner of reclamebord zal in dit soort omstandigheden niet gauw leiden tot leads. Tenzij er bijvoorbeeld een aanbieding op staat die het grote publiek aanspreekt. Alleen de naam en logo presenteren valt onder de noemer “de kracht van herhaling”. In het geval van sponsoring is het belangrijk dit ook te melden: “Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door:”.

Het is belangrijk om een reclamebord of banner op te laten maken. Een EPS-logo doorsturen naar een reclameproductiebedrijf is natuurlijk wel makkelijk. Maar bedenk dat je veel meer uit je reclame kunt halen door iets extra’s toe te voegen. Uiteraard gebruik je de huisstijl als basis voor een ontwerp. Naast het bedrijfslogo plaats je dan een oplossing of een aanbieding, dit maakt het aantrekkelijker. Wat zet je er dan op? Verplaats je in de mensen die jouw bord of doek zien. Met welke vraag of grootste behoefte, waar jij een oplossing voor kan bieden, loopt het grootste deel van de bezoekers rond?

Prijzen van reclameborden en banners

In principe is een banner of reclamebord altijd maatwerk. Lichtbakken daarentegen zijn ook leverbaar op bepaalde standaard maten. Per situatie moet bekeken worden welke uiting het best tot zijn recht komt en wat er in het budget past. Het is logisch dat een banner met drie spots erboven een stuk goedkoper dan een fraaie lichtbak die met ledverlichting van binnenuit een plaat belicht.

Onderhoud van een banner

Houd er rekening dat een banner een kortere levensduur heeft dan een lichtbak. Controleer ieder half jaar de elastieken waarmee de banner in het frame gespannen wordt. Wanneer de elastieken verweerd zijn, hard worden, scheurtjes krijgen of de rek er uit is, kunnen ze knappen. Dit is een zwakke plek en kan betekenen dat bij een flinke windvlaag het doek volledig meegenomen wordt. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Onderhoud van een lichtbak

Door de toepassing van ledverlichting in lichtreclame kun je flink besparen op het onderhoud. Het enige dat nog regelmatig moet gebeuren is het schoonmaken van de lichtbak. Laat in ieder geval eenmaal per jaar het schoonmaakbedrijf de lichtreclames meenemen.

Wij verzorgen alle soorten reclameborden voor uw bedrijf!