App biedt nieuwe kansen voor je bedrijf....

Het gebruik van smartphones en tablets is enorm toegenomen. Smartphones zijn niet meer uit ons leven te denken. Door deze toenemende groei zijn er nieuwe kansen ontstaan voor bedrijven. Wil jij ook een professionele app laten maken om in te spelen op deze ontwikkeling? Bedenk dan goed of het noodzakelijk is… In sommige gevallen is een goed werkende mobile website voldoende!
Een app is een stukje software dat je installeert op je smartphone of tablet. Deze werkt in een aantal gevallen ook offline.
Of een app zinvol is, ligt vooral aan het aantal gebruikers en de functie van de app. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om bepaalde informatie of interactie beschikbaar te maken voor je klanten via een app.

Neem als voorbeeld de app van Facebook, deze wordt door ontzettend veel mensen gebruikt om te communiceren met vrienden en hun posts te volgen. Dat kan toch ook op een website? Ja dat klopt, maar een app werkt sneller en gemakkelijker. Een goed alternatief voor een mobiele website. De gebruikservaring en vriendelijkheid van apps maken het voor veel mensen toegankelijk en veel overzichtelijker doordat je in dezelfde omgeving blijft.

Push messages

Doel en functionaliteit van een app

Connectivity is één van de redenen om een app te laten maken voor jouw bedrijf. Deel gemakkelijk foto’s en video’s, verbind mensen met elkaar en maak daarbij gebruik van locatieservices. Tinder is een goed voorbeeld van een app die deze elementen op een slimme manier toepast. Maak een selfie, upload hem en kijk snel in je omgeving of er mensen geïnteresseerd zijn om af te spreken voor een date!
Gemiddeld kijken mensen 150x per dag op hun smartphone en het aantal aankopen dat men doet via de smartphone neemt ook steeds toe. Goede apps zijn daarom enorm populair en succesvol op smartphones. Het heeft veel meer integratiemogelijkheden dan mobiele websites. Je browser geeft bijvoorbeeld geen notificaties en moet je vaak je browser verlaten om media te versturen.

WeTransfer heeft bijvoorbeeld een hele praktische app om foto’s te versturen. Je hoeft je foto’s niet eerst op een pc te zetten of per mail te versturen, dit kan rechtstreeks vanuit je galerij op je smartphone.

Aan welk doel kun je denken voor de ontwikkeling van een app?
– Informatie opvragen (ov9292, Schiphol)
– Nieuws delen (Nu.nl, Telgraaf, lokaal nieuws)
– Webshops (Coolblue, H&M)
– Servicefunctie, indienen van declaraties (Menzis en andere verzekeraars)
– Bankieren
– Games en fun
– Muziek en video streamen (Spotify, Napster, YouTube)
– Connectivity (Facebook, SnapChat, Instagram)

Een goede app is gebruiksvriendelijk, zorgt ook voor je juiste beleving en biedt meerwaarde ten opzichte van een website. Een app zou dus absoluut een aanvulling kunnen en moeten zijn op je website.

Pak jij deze kans ook en wil jij ook een professionele app laten maken?